Hoitotyo
Hoitotyo

Hoitotyön koulutus

Pori
Sairaanhoitaja (AMK)  |  210 op
Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto
Hakukohteen nimi Opintopolussa: Sairaanhoitaja (AMK), päivätoteutus, Pori

Mukana syksyn 2015 yhteishaussa (8.–22.9.2015). Opinnot alkavat tammikuussa 2016.

Keväällä 2015 alkavan koulutuksen valintakoepäivät 2.-4.11.2015
Hakuohjeet | Valintaperusteet ja valintakoe

Katso koulutusesite Issuusta tai lataa PDF

Sairaanhoitajaksi haluavat hakevat hoitotyön koulutukseen ja terveydenhoitajaksi haluavat terveydenhoitotyön koulutukseen.

 

Hoitotyön koulutuksesta valmistut sairaanhoitajaksi. Opintojen aikana perehdyt hoitotyön tieto-, taito- ja arvoperustaan sekä teoriassa että käytännön taitojen harjoitteluissa koululla ja työelämän hoitoympäristöissä. Tutustut alan yrittäjyyteen muun muassa harjoittelemalla moniammatillisessa palvelutoimintayrityksessämme. Osallistut moniammatillisiin työelämähankkeisiin ja voit kehittää kansainvälisyysosaamistasi opiskelemalla osaksi englannin kielellä ja suorittamalla osan opinnoistasi ulkomailla yhteistyökorkeakouluissamme.

Sairaanhoitajat työskentelevät terveyskeskuksissa, sairaaloissa, avoterveydenhuollossa, sosiaalialan toimipaikoissa, yksityisissä sosiaali- ja terveysalan yksiköissä (sairaalat, terveysasemat, kuntoutuskeskukset) sekä kolmannen sektorin palveluksessa, hoitotyön asiantuntijana julkisissa ja yksityisissä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Suuntautumisvaihtoehdon / erikoistumisalan valinta

Satakunnan ammattikorkeakoulussa voi sairaanhoitajan tutkinnon lisäksi opiskella myös terveydenhoitajaksi. Syksyllä alkaviin Terveydenhoitotyön opintoihin haetaan kevään yhteishaussa.

Pätevyys

Sairaanhoitajan ammatissa voi toimia vain tutkinnon suorittanut, laillistettu ammattihenkilö. Tutkinnon suoritettuasi voit hakea ammattioikeuksia Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvirasta.

Koulutuksen sisältö

Opiskelet

 • hoitotyön eettistä osaamista ja ammatillista toimintaa
 • näyttöön perustuvaa hoitotyötä ja terveyden edistämistä
 • viestintää, vuorovaikutusta ja moniammatillista yhteistyötä
 • hoitotyön kehittämistä ja yhteiskunnallista osaamista.

Opintojen tavoitteena on, että kykenet

 • eettisesti korkeatasoiseen hoitotyöhön
 • sekä itsenäiseen työskentelyyn että moniammatilliseen yhteistyöhön
 • jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen ja kehittämiseen.

Opintojen rakenne

Opetussuunnitelman rakenne on nähtävissä kokonaisuudessaan oheisen linkin kautta.

Sairaanhoitajaopinnot on mahdollista opiskella myös joustavana opiskeluna. Tällöin rytminä on noin viikko lähiopetusta ja kolme viikkoa etäopiskelua  verkon välityksellä. Tähän opiskelijaryhmään ei ole erillistä hakua, vaan opintojen alettua siihen pääsee, jos itse haluaa mukaan. Opintojen kuluessa voi joustavasti palata perinteiseen ryhmään.

Opinnäytetyö

Opinnäytetyön tavoitteena on syventää ammatillista osaamista. Se on työelämälähtöinen tutkimuksellinen työ tai toiminnallinen projekti. Terveysala on mukana erilaisissa alueellisissa ja valtakunnallisissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa, joissa opiskelijat myös tekevät opinnäytetöitään.

Sijoittuminen työelämään, uramahdollisuudet

Sairaanhoitajat työskentelevät terveyskeskuksissa, sairaaloissa, avoterveydenhuollossa, sosiaalialan toimipaikoissa, yksityisissä sosiaali- ja terveysalan yksiköissä (sairaalat, terveysasemat, kuntoutuskeskukset) sekä kolmannen sektorin palveluksessa, hoitotyön asiantuntijana julkisissa ja yksityisissä sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Sijoittuminen opintojen jälkeen

Sairaanhoitajana voi toimia julkisella sektorilla perusterveydenhuollossa ja erikoissairaahoidossa sekä yksityisellä sektorilla esim. lääkäriasemilla ja hoivakodeissa. Sairaanhoitajalle tarjoutuu työmahdollisuuksia myös terveysalan järjestöissä kolmannella sektorilla.

Kansainvälistyminen

Opintojen aikana osallistut moniammatillisiin työelämähankkeisiin ja voit kehittää kansainvälisyysosaamistasi opiskelemalla osaksi englannin kielellä ja suorittamalla osan opinnoistasi ulkomailla yhteistyökorkeakouluissamme.

Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa

Voit osallistua työelämäyhteistyöhön ja erilaisiin projekteihin. Osa harjoittelusta suoritetaan SAMKin omassa palvelukeskus Soteekissa, missä opit myös yrittäjyyttä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Sairaanhoitaja (AMK)-tutkinnon jälkeen ja työkokemuksen kartuttua voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakoulussa ylempään AMK-tutkintoon. Satakunnan ammattikorkeakoulussa sairaanhoitajat voivat jatkaa esimerkiksi terveyden edistämisen, kuntoutuksen ja hyvinvointiteknologian koulutusohjelmissa.

Lisätietoja opetuskielestä

Opetuskieli on suomi. Sinulla on mahdollisuus myös valita englanninkielisiä opintojaksoja ja voit opiskella vaihto-opiskelijana ulkomailla.

Lataa Hoitotyön koulutusesite.

Aloituspaikkoja

Pori 65

Yhteystiedot

Kirsti Jasu-Kuusisto
puh:+358 44 710 3148
e-mail kirsti.jasu-kuusisto@samk.fi

Tutustu opetussuunnitelmaan.

——————————————————————————————–

Sosiaali- ja terveysalalle hakijan terveydentilan ja toimintakyvyn tulee olla sellainen, että opiskelija kykenee opintoihin liittyviin käytännön tehtäviin ja harjoitteluun. 

Alalle hakeutuvan tulee huomioida, että:

 • opiskelu ja ammatissa toimiminen edellyttävät hyvää henkistä tasapainoa
 • ala ei sovellu huumeiden käyttäjälle eikä alkoholin tai lääkkeiden ongelmakäyttäjälle
 • tuki- ja liikuntaelimistön sairaudet, krooniset ihosairaudet ja allergiat voivat muuttua terveydelliseksi ongelmaksi opiskeluaikana tai myöhemmin työelämässä
 • veriteitse tarttuva tauti rajoittaa opintopolkua ja työhön sijoittumista,

Ennen opiskeluihin kuuluvaan ohjattuun harjoitteluun siirtymistä ammattikorkeakoulu voi pyytää rikosrekisteriotteen esittämistä, jos harjoitteluun kuuluu olennaisesti alaikäisten parissa työskentelyä.

Opiskelijaksi pyrkivän tulee ammattikorkeakoulun pyynnöstä antaa opiskelijaksi ottamisen arvioinnin edellyttämät terveydentilaansa koskevat tiedot sekä tieto opiskeluoikeuden peruuttamista koskevasta päätöksestä.

Korkeakoulu voi tarvittaessa velvoittaa opiskelijan esittämään huumausainetestiä koskevan todistuksen.

Lähde SORA-lainsäädännön toimeenpano terveydenhuollossa. Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2015:2

 1. Essi

  Hei! Suunnittelen lomamatkaa talvella. Mikä olisi opintojen kannalta paras ajankohta? Onko sairaanhoitajan koulutuksessa talvilomaa?

  Vastaa

  1. hakijanopas15

   Hei,

   Sosiaali- ja terveysalan koulutuksilla on yksi opetukseton aika 19.12.2015-3.1.2016. Muuten opiskelijat ovat joko koulussa tai harjoittelussa.

   Vastaa

 2. miiiii

  Hei,

  Pääsin ensimmäiseen hakuvaihtoehtooni sisään ja en sen vuoksi tiedä millaiset pisteet sain esim. porin hoitotyön valintakokeesta kysyisinkin nyt, että onko minun mahdollista saada tietää jostain mitkä pisteet olin saanut muista hakuvaihtoehdoistani?

  Vastaa

 3. Merenneito

  Mikä määräaika oli lähettää kopiot tutkintotodistuksista kouluun ennen koulun alkua? Vai tarvitseeko niin tehdä.

  Vastaa

  1. hakijanopas15

   Hei,

   Todistuskopioiden on oltava perillä hakutoimistossa 17.7.2015 klo 15 mennessä. Jos olet toimittanut todistuskopiosi valintakoetilaisuuteen tai tänne hakutoimistoon haun aikana, ei sinun tarvitse lähettää uusia todistuskopioita.

   Vastaa

 4. Lotta lavi

  Olen alottamassa nyt syksyllä sairaanhoitaja puolella koulun. Olen valmis lähihoitaja, ja silsi pohdin mitä kirjoja käytetään? Jotta voisi ajoissa kysellä vanhoja kirjoja…

  Vastaa

  1. hakijanopas15

   Opintojen aikana tarvittava kirjallisuus ja muu materiaali selviää opintojen orientaatiopäivinä ja opintojen aikana. Mitään listaa hankittavasta kirjallisuudesta ei vielä ole annettavissa opiskelijoille.

   Vastaa

 5. hakija

  mistä valintakoe muodostuu?
  onko tänä syksynä korkeat alkupisteet?
  mitkä olivat alimmat pistemäärät jolla pääsi sairaanhoitajan koulutuksen.

  Vastaa

  1. hakijanopas15

   • Tänä vuonna koe muodostuu kirjallisesta osiosta, matematiikan perusosaamisen osiosta sekä ryhmätilanteesta.
   • Tämän syksyn alkupisteistä ei voida sanoa mitään, koska ne vaihtelevat hauittain.
   • Keväällä alimmat pisteet jolla pääsi opiskelemaan sairaanhoitajaksi olivat 53 koepistejonosta ja 78 yhteispistejonosta (koepisteet + koulumenestyspisteet). Tämäkin kohta vaihtelee hauittain.

   Vastaa

 6. Bebsu

  Hei. Milloin SAMK lähettää pääsykoekutsut sairaanhoitajaksi hakeville? Vai ovatko kenties jo lähteneet? Tulevatko sähköpostiin vai kirjeitse? Kiitos paljon vastauksesta!

  Vastaa

  1. hakijanopas15

   Valintakoekutsut sairaanhoitajakoulutukseen on jo postitettu ja valintakokeeseen hyväksytyille on lähtenyt sähköposti. Alin hyväksytty pistemäärä valintakokeeseen oli 12 pistettä.

   Vastaa

 7. Nea

  Hei, onko tämän syksyn pääsykoekutsut jo lähetetty? Mikä oli alin pistemäärä, jolla kutsun sai?

  Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Seuraa

Get every new post delivered to your Inbox.

Liity 26 muun seuraajan joukkoon

%d bloggers like this: